Det nærmer seg både 1. februar og 1. mars. Med andre ord, på tide å søke skoleplass neste skoleår. Vi håper du vurderer oss. Aglo vgs. er definitivt et godt valg.

Hvorfor velge AGLO?

aglo.no utfordra vår alles kjære rektor, Gørild Joramo, til å si litt om hvorfor Aglo er et godt alternativ når du skal søke skoleplass neste skoleår. Men for at denne saken ikke skal bli for lang fikk hun bare lov til å skrive ned de ti første grunnene hun kom på.

«Heisann!»

På Aglo er vi kjent for å ta godt vare på de som trenger litt ekstra hjelp, men vi tar jammen godt vare på alle andre også! Det er mange grunner til at Aglo vgs. bør vurderes. Les bare her:

1. Aglo er en forholdsvis liten og oversiktlig skole. Vi har en kultur for å se hver enkelt elev. Elevene blir godt kjent med hverandre og med de ansatte.

2. Vi har mange bli-kjent-aktiviteter i begynnelsen av skoleåret, både klassevis, avdelingsvis og for hele skolen. Vi på Aglo mener at det å bli kjent med hverandre gjør at vi trives sammen og det blir et god miljø i klassen, og at det blir lettere og tryggere å være aktiv. Vi har aktivitetsdager med friluftsliv om høsten og skigåing/slalåm/aking på vårparten. Vi pleier blant annet å ha felles frokoster, adventssamlinger og grøtdag før jul for å få opp julestemningen. Korona-smitten har gitt oss noen utfordringer, men den kampen skal VI vinne!

3. På Aglo har vi felles regler for hvordan vi vil ha det. I tillegg til skolens elevreglement pleier klassene å lage sine egne klasseregler. Det er greit å få være med på å bestemme selv. Det skal være forutsigbart hva som er ok og hva som ikke blir tolerert. Alle elever har rett på et trygt og godt læringsmiljø.

4. Det er mange gode lærere på Aglo, og elevene våre får grundig faglig oppfølging. Det er viktig for oss at elevene lærer så mye som mulig. Vi forventer at alle gjør sitt beste. Lærerne våre blir svært fornøyde når elevene stadig mestrer mer. Vi har også gode resultater til eksamen.

5. Vi har ansatte som bryr seg om elevene. I tillegg til å ha over 40 lærere, har vi både miljøarbeidere og miljøterapeuter. Hver avdeling har sin egen lrådgiver. Elevundersøkelsen viser at Aglo-elevene har det bra på skolen!

Tøft på Aglo. Vg2 Kjøretøy får stadig morsomme utfordringer. En stasbil fra 30-tallet for eksempel.

6. De fleste private skoler tar skolepenger, men ikke vi.

7. På Aglo har vi et fargerikt fellesskap. Det er spennende å bli kjent med mennesker fra andre kulturer. Blandingen av mennesker med ulik alder og bakgrunn fører til interessante diskusjoner og innblikk i hvordan andre tenker. Felles for alle, uansett alder og nasjonalitet, er et ønske om å lære mest mulig og få best mulig resultat.

8. Det er ikke mange skoler som har bedre utsikt enn Aglo. Skolen ligger skikkelig fint til. Vi har en flott utsikt over fjorden og over mot Frosta. Det er gode muligheter til å finne fine trimløyper i nærområdet, og om våren og høsten blir det spilt fotball, volleyball og basketball på plena bak skolen.

9. Aglo ligger ca. en mil nord for Stjørdal. De fleste elevene tar skolebuss (som er gratis!), noe som fører til at det ikke er så fristende å ta seg en tur til Stjørdal om en skulle ha lyst på en skolebolle eller en pose smågodter. Det er langt å gå, så elevene våre pleier å holde seg på skolen skoledagen ut.  Vi har kantine slik at det er mulig å kjøpe mat her.

10. Vi har nettopp tatt  i bruk et helt nytt bygg. Der er det splitter ny gymnastikksal, treningsrom, garderober, nytt auditorium og flere klasserom.

 

Ti gode grunner til å søke Aglo. Spør oss, spør noen som har vært elev hos oss; de har helt sikkert enda flere gode grunner til å søke Aglo!