Vi hadde hyra inn Ingvild Kjerkol som vår høyst private omviser på Stortinget. Ingvild på sin side hyra inn superveteranen på Stortinget, Trond Giske.

Vi hadde det med andre ord supert på Stortinget, 3AFA-gjengen.

Det er tradisjon for 3AFA med vårtur til Oslo. En faglig vårtur. Tirsdag kjørte vi derfor karusell opp fra Værnes retning Gardermoen.

På Stortinget møtte vi som sagt Ingvild Kjerkol som er AP-representant – og fra Stjørdal – på Stortinget. Hun sørga for at vi bokstavelig talt fikk nærkontakt med Stortinget. Diverse statsråder og partiledere føk forbi, og da Trond Giske (AP) dukka opp ble han selvsagt huka inn. Alt til Aglo!

Vi fortsatte Stortingsseansen med å besøke «Minitinget». Et Stortinget i miniatyr og elever i mer eller mindre fri dressur. Partimøter, TV-debatt, komitémøter, lobbyvirksomhet, politiske skandaler og debatt i stortingssalen. Hele regla hørte med.

Komitemøte… Nyhetene på plass. Sjekk panelet…

Fire store saker ble debattert: biobrikke, innhengning av husdyr, pliktig samfunnstjeneste for alle 19-åringer samt egne boligområder for innvandrere. Full rulle og masse stress. Herlig for en gangs skyld å se AFA-elevene stresse…

Debatten i Minitinget ble avslutta med mistillitsforslag fra «Økopartiet». Artig slutt da det viste seg at «Økopartiet» til slutt stemte mot sitt eget mistillitsforslag… Hvor var VG!!!???

Vi besøkte NHO hvor Norges forhold til Europa stod på sakslisten. En ung – og meget god – foredragsholder som trodde han skulle rekke gjennom en hel PowerPoint med 3AFA. Naivt… 🙂 Undertegnede som HAR klassen sånn til daglig vet at kun 30-40 prosent av lysbildene har sjanse til å bli presentert…

 3AFA er ikke redd for å prate – mye.

Forfatteren Selma Lønning Aarø har en rekke bøker på samvittigheten. Hun møtte vi på Litteraturhuset. Et nært møte med en forfatter som tar sjansen på å skrive om det mange andre forfattere ikke tør… Hun har blitt kalt Orgasme-forfatteren i Dagbladet…, og i møtet med oss fortalte hun åpenhjertig om opplevelser i ungdomsmtida. Friskt, vil noen hevde, men ikke røffere enn at de fleste faktisk kunne kjenne igjen seg selv i deler av beretningen.