DER!!!! Der starta påskeferien 2021. En litt annerledes påske i år som i fjor. Men vi har et godt råd. Bruk og nyt påska. Se framover, se deg rundt og vær noe viktig for deg selv og for andre. Vi feirer tross alt HÅPET.

På Aglo har vi hatt en litt rar skole i omlag 375 dager. Et år i koronaens tegn, dessverre. Nå er målet å ta den fine tida tilbake for godt.

VI SIER DERFOR: TAKK FOR INNSATSEN TIL ALLE OG ENHVER. HA EN FLOTT PÅSKE I ÅR OGSÅ. VÆR FORSIKTIG.

På Aglo vgs. er det tradisjon at rektor ønsker elever og ansatte god påske. Det skjer alltid siste dag før selve påskeuka. Meningen var jo å gjennomføre det i det flotte auditoriet vårt med HELE skolen samlet i radene. Det fikk vi ikke til. Den tradisjonelle fellessamlingen vår ble avlyst. Men da tok rektor seg en tur rundt i ALLE klassene våre for å ønske elevene våre en god påskehøytid.

Frisørene – og alle andre – fikk rektorbesøk i formiddag.

Og til sine kolleger hadde rektor Gørild Joramo følgende budskap:

– Nå skal vi alle sammen konsentrere oss om feriedagene vi har foran oss. Vi har godt av å ha dager som går litt saktere, og gjøre mer av ingenting. I tillegg til å gjøre mer av ingenting, vil jeg også oppfordre dere til å gjøre mer av slikt dere liker å gjøre. Det sies at glede gir energi!

Sa altså rektor.

Og ikke bare det. Vi arrangerte kaffe/kake/solbærtorddyslaberas ute på terassen. Med bålpanne, tjo og hei og et koronnatrygt miljø! Sånn skal det være. Mitra og Malla lot kontorarbeid være kontorarbeid og imponerte med uteservering i beste Aglo-ånd.

Påsken er på mange måter håpets høytid. Det er det i år også. Vi håper, og vi ser fram mot noe som er bedre.

Og så….. for de som har god husk. For nøyaktig sju år siden (2014) sang Aglo-koret (sammen med Sjetnekoret) påskesalmer direkte på NRK. Mellom klokka 01.00 og 01.45 om natta i Vår Frues Kirke i Trondheim. Aglo koret som dermed i løpet av natta fikk både sin første og siste konsert overført til hele folket…

Og så har det seg slik at alle salmene fortsatt er å finne på NRK. Vi fant dem, og det er litt artig å se og høre Aglo synge. Ikke minst var det spesielt å synge Deg være ære, kanskje den mest kjente påskesalmen. Klikk på bildet over og LYTT – OG SE. Kanskje noen kjente Aglo-fjes i de tre fire bakerste rekkene i koret.

Altså; her er oppskriften på litt høykultur med Aglo-koret i sentrum

  1. Klikk på bildet over.
  2. Klikk på knappen «vis mer» under bildet
  3. Salme 15: Krist stod opp av døde
  4. Salme 17: Deg være ære
  5. Salme 19: Å salige stund uten like

Aglo-koret utgjør forresten den bakre halvdelen av det flotte Sjetne/Aglo-koret. Masse kjentfolk med andre ord. Salmene ble sunget i Vår Frues Kirke i Trondheim. Natt og dag.

PS! Da undertegnede kikket innom NRK 2 i helga dukket vi plutselig opp. Både lørdag og Palmesøndag i 2021 sang altså Aglo-koret sammen med Sjetnekoret på norske TV-skjermer igjen.