fbpx
Ta godt vare på dagene

DER!!!! Der starta påskeferien 2022. En litt annerledes påske enn i fjor og i forfjor. Litt mer lik den vi hadde i 2019. Vi slipper nemlig alle mulige og umulige koronarestriksjoner. Derfor; bruk og nyt påska. Se framover, se deg rundt og vær noe viktig for deg selv og for andre. Vi feirer tross alt HÅPET.

På Aglo har vi likevel hatt et litt rart skoleår. Et første halvår i koronaens tegn, dessverre. Men nå har vi altså tatt den fine tida tilbake for godt. Håper og tror vi!

 

VI SIER DERFOR: TAKK FOR INNSATSEN TIL ALLE OG ENHVER. HA EN FLOTT PÅSKE I ÅR OGSÅ. VÆR FORSIKTIGE.

 

Aglo vgs. fylte kirka vårres. Og der er Birte A. Gresseth alltid med oss som prest. FOTOS: Børge Wahl

 

På Aglo vgs. innførte vi kanskje en ny og fin påsketradisjon i formiddag. Vi pleier alltid å dra i samlet flokk til kirka før jul – i 2022 valgte vi å gjøre det i påsken også. Hele Aglo vgs. i Skatval kirke. Nemlig! Og ikke bare det. Vi arrangerte kaffe/kakeslaberas ute på terassen på Aglo. Med bålpanne, tjo og hei og et koselig miljø! Sånn skal det være.

Vi bare MÅÅÅÅÅ ha med Next To Perfect. Nok en flott versjon av Amazing grace ble framført av gutta.

En sådan stund lytter vi selvsagt til det rektoren vår, Gørild Joramo, har å si til kollegene sine og til alle elevene sine.

– Dersom det blir fint vær vil jeg anbefale skitur eller i tur i fjæra. Begge deler er hyggelig på denne tida av året.  Men uansett er det godt å få frisk luft. Kanskje kan frisbeegolf i Sandskogan også være noe? Så vil jeg oppfordre dere til å gjøre aktiviteter som minner oss om at det er påske. Her er det mange varianter. Les krimbøker, se krim på tv eller kino, mal påskeegg, tenn gule lys, spis egg, appelsiner, kvikklunsj eller påskemarsipan. Kanskje ha lam til middag?

– I tillegg er det fint om vi tenker på hvorfor vi feirer påske. Det at Jesus ofret livet for menneskene er vel verd å tenke over. Kjernen i kristendommen er kjærlighet, og den gyldne regel sier at en skal elske andre som seg selv – det tenker jeg at alle mennesker bør reflektere over. Ikke minst gjelder det en del statsledere. Verden ville ha blitt et bedre sted å leve, og i tillegg kjennes det jo godt å være snill.

– Påsken er på mange måter håpets høytid. Det er det i år også. Vi håper, og vi ser fram mot noe som er bedre, sier rektor Gørild Joramo.

 

Hør Aglo synge på NRK

Og så….. for de som har god husk. For nøyaktig åtte år siden (2014) sang Aglo-koret (sammen med Sjetnekoret) påskesalmer direkte på NRK. Mellom klokka 01.00 og 01.45 om natta i Vår Frues Kirke i Trondheim. Aglo koret som dermed i løpet av natta fikk både sin første og siste konsert overført til hele folket… I påska 2022 sender NRK det hele i reprise

For de som foretrekker å se det rett på TV-skjermen: 1. påskedag; mellom klokka 10.00 – 11.00 synger Aglo vgs så vidt vi erfarer to sanger på NRK 2. «Deg være ære» og «Salige visshet».

Og så har det seg slik at alle salmene fortsatt er å finne på nett-TV. Vi fant dem, og det er litt artig å se og høre Aglo synge. Klikk på bildet over og LYTT – OG SE. Kanskje noen kjente Aglo-fjes i de tre fire bakerste rekkene i koret.

Altså; her er oppskriften på litt høykultur med Aglo-koret i sentrum på nett-TV.

  1. Klikk på bildet over.
  2. Klikk på knappen «vis mer» under bildet
  3. Salme 15: Krist stod opp av døde
  4. Salme 17: Deg være ære
  5. Salme 19: Å salige stund uten like

Aglo-koret utgjør forresten den bakre halvdelen av det flotte Sjetne/Aglo-koret. Masse kjentfolk med andre ord. Salmene ble sunget i Vår Frues Kirke i Trondheim. Natt og dag.

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.