fbpx
Gjenbruk gir bærekraft!

Hvilken fin og nyttig skoleuke vi har hatt. I fokus; BÆREKRAFT og GJENBRUK. Blant annet. Hele uka har disse to flotte ordene svirret rundt i hodene våre. Måtte det bare vare!

Et håndballmål…eller to, kan brukes til så mangt.

Hele uka altså. Slutten ble på mange måter et slags klimaks. Gymsalen var plutselig forandret til en butikk – en GJENBRUKSBUTIKK. Vi gav fra oss noe og fikk noe helt annet tilbake. Det som er unyttig for en av oss kan selvsavgt brukes fornuftig av noen andre. Slik holdt vi på. Inntektene gikk til hjelpeprosjektet vårt Mercy Ships.

Ny jakke til Heidi, kanskje? Fin var den i alle fall.

Alle klassene våre hadde en eller flere roller denne uka. Gjenbruksbutikken vårres var resultatet av kjempeinnsats fra Vg1 FBIE, Vg1+2 SSR samt alle klassene fra HO-avdelingen. SSR (Salg, service og reiseliv) hadde ansvar for blant annet markedsføring og plakater. HO (Helse- og oppvekstfag) hadde kafeen samt sortering av klær. FBIE (Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign) tok seg selvsagt av utstillingutseendet. Her handlet det om bærekraft, gjenbruk og fagpensum!

Slik kan også en gymsal brukes

Men uka inneholdt så mye, mye mer. Alle klasssene har for eksempel vært gjennom naturstien vår. Gjennom kratt og skog, ut på stier og ned igjen. Litt quiz innimellom selvsagt. Ingen rota seg bort i skogen…, bare nesten.

Byggklassene på skogstur

Vg2 Kjøretøy hadde sin spesielle vri å vise fram. De strippet faktisk en gammel bil for alt som KUNNE brukes en gang til. De «kassserte» delene kan selges videre og brukes på nytt. Smart!

Vg2 Kjøretøy sørget for at ikke hele bilen havnet på skraphaugen

Og – om mulig – enda viktigere. Elevene våre har plukket søppel. Ikke først og fremst eget søppel (håper vi…), men søppel som befinner seg i nærområdet vårt. Opp mot E6, ned til Steinvikholmen bortover hele Håmmårsbukta. Som bildet vårt viser var det desssverre ikke lite søppel i området. Men litt bedre nå i alle fall.

Mytti søppel i nærområdene våre.

Og på Aglo er det gjerne slik at spesielle uker skal gi en aldri så liten belønning. Hva er egentlig bedre enn saft, kaffe og boller en fredags ettermiddag?

Boller er ækt Aglo-kost etter en slik uke.

Som en siste avsluttende finale på uka ble førsteprisen i AGLOS INOVASJONSCAMP 2024 delt ut. Kreativitet, nytte, bærekraft og inovasjon er nøkkelord. Og vinneren ble: Vg 2 ITEK

De hadde satt opp en fantastisk utstilling basert på gjenstander de kan treffe på i løpet av en skoleuke. En utslitt vaskemaskintrommel ble plutselig en lekker bålpanne, et lysarmatur med noe som kan være en registerreim, sykkelkjede e.l. ble raskt dagens mest ettertraktede vare. Flotte telysstativ osv.

Fantasi – fantasi – fantasi! ITEK fikser det meste! Pizza til hele gjengen.

1. plass!!!!

Takk for uka, kjære elever!

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

1 uke siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.