fbpx
Drømmebutikkene til SES

 

Aglos kommende butikkelite – gjengen på Service og samfedsel (SES) – har laga drømmebutikkene sine.

Kanskje dukker «Candy Lovers» eller «Shoedream» opp i Kjøpemannsgata om et par-tre år. Eller en hypermoderne utgave av Felleskjøpet basert på ulike motoriserte firhjulinger. Muligens dukker det også opp en ny trendy leketøysbutikk i Torgkvartalet.

 

Planene er på plass i alle fall…

SES-lærerne Kine Kari-Anne Dybwad og Karen E. Christensen må ta på seg «skylda» for de vidløftige og spenstige butikkplanene.

– Den tverrfaglige oppgaven som både vg1 og vg2 var med på gikk ut på å lage en prototype av drømmebutikken. Et gründeropplegg hvor de også måtte lage budsjett, markedsføringsopplegg samt en handlingsplan for sikkerheten i bedriften, forteller de to lærerne.

Vi sjekka litt rundt.

– «Candy lovers»; hvorfor i all verden et engelsk navn på en godteributikk?

– Alt blir kuuuulere på engelsk, var det selvsagte svaret vi fikk. Da så.

Vi tok en aldri så liten titt på budsjettet, og kan her og nå avsløre at planlagte inntekter det første året på godteributikken til SES er på 11 millioner. Et førsteårsoverskudd på en drøy million.

– Det er jo drømmebutikken, da. Da må vi tjene litt allerede det første året, forteller gruppen… Og vi tviler egentlig ikke så mye.

En jury bestående av rektor Thomas Mo og avdelingsleder Guri F. Drop fulgte gruppene da prosjektene ble presentert. Den beste butikken og forretningsplanen ble premiert.

Vi røper ikke resultatet (vi vet det rett og slett ikke… wink). Egentlig er det jo bare å stikke innom SES for å sjekke. Det vises sikkert på elevene hvilken gruppe som vant…

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Last mer

Instagram poster
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.