Det skulle ikke være mulig, egentlig. Men vg2 BUA viste i formiddag at det er fullt mulig. De greidde nemlig å lage et supert lunsjmåltid med matvarer som var kassert av butikker i nærområdet vårt.
Hør bare her: Salat, bananpannekaker og smoothie av frukt og grønnsaker. Fullt brukbare til tross for noen småbrune flekker her og der samt noe mykhet i ingrediensene Dommen fra elever og lærere som fikk smake var omtrent som følger; GODT OG LEKKERT!!!
BUA-lærer Anne Lise Sundbø mener dette er kunnskap elevene – og samfunnet – har behov for.
– Vi forbrukere må begynne å bruke hodet mer når vi handler. Alt vi lagde her smakte fantastisk. Dette var varer som altså i utgangspunktet var kastet. Søppel altså. Elevene ble sjokkerte da de fikk høre at vi kaster 140 tusen – 140000 – bananer hver eneste dag. Vi kaster for mye; en konklusjon elevene var enige i, forteller Anne Lise til hjemmesida. Hun kunne også fortelle at de butikkene varene kom fra syntes det både fint og nyttig å fokusere på dette temaet.