fbpx
Carmen inne til service…

Aglo + Carmen = sant. Den verdensberømte operaen av Georges Bizet har de siste par årene vært på rundtur i Norge. Starten på den norske Carmen-versjonen var av alle steder på Aglo vgs! Nå er den inne til service.

Hovedbildet vårt over er hentet fra en av oppføringene på Kimen her i Stjørdal. Scenen fra Aglo ser jo fantastisk ut.

Det handler altså om den svære scenen som ble laget for et par år siden – av BYGGAVDELINGA PÅ AGLO VGS. Scenen var et bestillingsverk fra Trøndelag Opera, og var den store utfordringen for byggelevene våre for et par skoleår siden.

Siden har scenen vært på en aldri så liten rundtur. Kimen i Stjørdal, så Kristiansund og deretter Sandefjord. I månedsskiftet oktober/november skal Carmen m/scene forflytte seg helt til Tromsø.

Men aller først; en skikkelig to-årsservice på Aglo. Så kan Tromsø overta.

Vg2 på Byggavdelinga vår i gang med rehabiliteringen av Carmen-scenen

– Det har blitt en del påkjenninger for scenen, og den trenger en oppdatering. Derfor ble vi spurt om vi kunne rehabilitere den her på Aglo. Vi sa selvsagt ja, og det blir dermed en fin utfordring også for årets vg2-elever, forteller avdelingsleder på Bygg, Olav Teigen, til aglo.no.

Det er først og fremst den bakre delen av scenen som trenger service. Den store Aglo-Carmen-scenen har vært innom flere kulturhus, og den har vært gjennom en del endringer på turen.

– Regissøren for Carmen, Roald Rørvik, var på Aglo i forrige uke, og sammen med han gikk vi gjennom det som skal gjøres med scenen. Litt artig for oss er det at Trøndelag Opera hele tiden har vært kjempefornøyd med det arbeidet vi på Aglo har gjort, sier Olav Teigen. Han kan fortelle at byggjengen på Aglo satser på å bli ferdige til høstferien.

Da vi var innom verkstedet i formiddag var det fullt kjør. Byggelevene på vg2 var knapt nok «snakkbare», Så konsentrerte og ivrige var de med å komme i gang med dagens Carmen-økt.

Klart for to-årsservice på hjemmebane, det vil si verkstedet på Aglo.

– Hva skjer med scenen etter Tromsø?

– Det er jeg ikke helt sikker på, men mye kan vel tyde på at turen nordover blir siste reis. Den har nok gjort jobben sin for denne gang, sier Olav Teigen.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

1 uke siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.