fbpx
3AFA er der det skjer

Kortversjonen: Stortinget, Litteraturhuset, Nobels Fredssenter.

Så langversjonen…

Vi starta på Stortinget; nærmere bestemt i den tradisjonsrike Lagtingssalen som fungerte helt utmerket som klasserom for 3AFA.

Rollespill med snekring av partiprogram, tilløp til debatter og en del interne diskusjoner. Småtøft kanskje å måtte stå på en talerstol som har vært flittig brukt av generasjoner med taleføre stortingspolitikkere. Tilløp til litt hissig stemning da en av representantene fikk opp temperaturen med et par merknader vedrørende menn i kvinnedominerte yrker.

Forøvrig påtagelig stor enighet i klassen hvor alle «partier» ønsket å fokusere på helse, utdanning og arbeid. Idyllisk stemning egentlig…

… hvilket det kanskje ikke var da vi overvar Spørretimen onsdag formiddag. Statsminister Erna Solberg var vel en slags skyteskive da opposisjonen fyrte skikkelig av. Vi så det fra galleriet i Stortinget; resten av Norge måtte nøye seg med å se dagens viktigste politiske hendelse på TV.

 

Vi møtte også en av våre lokale stortingspolitikere. Arild Grande (Ap) syntes det var spennende å møte Aglo-elever, og lurer du på hvem som har sort dress helt til høyre på hovedbildet vårt; ja, så er det selvsagt Arild Grande.

Vi besøkte Nobels Fredssenter hvor Fredsprisen og menneskerettigheter var tema. En meget sterk fotoutstilling fungerte som inspirasjonskilde til både spørsmål og meninger.

Forfatteren Eivind Hofstad Evjemo har tre romaner på samvittigheten. Han møtte vi på Litteraturhuset. Et nært møte med en forfatter som tar sjansen på å skrive om det han tenker og føler. Veien fra tanke til bok ble beskrevet meget grundig.

Dagens mest originale spørsmål kom fra en av elevene. «Er du singel?»

… og det var han forresten ikke.

Med andre ord en trivelig time på Litteraturhuset hvor også norsklæreren fikk sikra seg minst en selfie med forfatteren.

 

Masse flere bilder på Aglos facebookside – selvsagt…

Litt spennende innslag. Mens vi stod utafor Stortinget var «TV2 hjelper deg» i aksjon med nye innslag. Ikke umulig at det blir et friskt Aglo-innslag en torsdagskveld neste måned. Følg med, følg med.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever!Image attachmentImage attachment+6Image attachment

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever! ... Se merSe mindre

4 uker siden
Last mer

Instagram poster
Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!
#aglo #blåkors #skatval #stjørdal #frosta #levanger #malvik
Det lille rommet rett utafor elevkantina har ikke vært i bruk på år og dag. Nå har miljøteamet kommet med ideen om å gjøre det om til et koselig samtalerom! Vi ønsker at rommet skal brukes til trygge samtaler mellom elever og miljøterapeuter. Vi håper at vi får tid til at elever kan «droppe innom» og komme til en trygg voksen om de har behov for det. Vi vil rett og slett være en ekstra trygghet for mange i skolehverdagen, og håper dette blir noe positivt! Og på bildet ser du "miljøterapeutsnekkerduoen" Marit Holiløkk Skjervold (t.v.) og Andrea Nesbø.
#Aglo #skatval #stjørdal #blåkors
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart