fbpx
1, 2, 3, 4 og 5 GUDSTJENESTER!

Det kan bli hele FEM julegudstjester for Aglo i Skatval kirke kommende fredag. Ny rekord for oss på Aglo, ny rekord for Skatvalspresten, Birte Gresseth, og kanskje ny trøndersk rekord? Tallet er altså FEM.

Bildet over er forøvrig fra den ene julegudstjenesten vi hadde i 2019.

Julegudstjenesten vår i Skatval Kirke er en tradisjon. Vi vil ikke gi slipp for den. Men på grunn av Korona-smitten, som også vi på Aglo er rammet av, må vi gjøre en vri i år. Det er tillatt med maks 50 personer i kirka, og det betyr jo at vi må dele elever og ansatte i fem grupper. Og vi legger stor vekt på at dette skal skje på en forsvarlig måte. Det vil bli rengjort i kirka mellom hver av de fem gudstjenestene. Og i kirka skal elevene sitte i den gruppa de tilhører til daglig.

Skolens ledelse håper dette opplegget kan bli gjennomført, men sier likevel at situasjonen kan bli endret i løpet av uka. Det vi gjør sammen skal være trygt!

Og for all del; vi opprettholder også tradisjonen med julegrøt samme dag som vi går i kirka.

Hva sier så presten vår i Skatval kirke, Birte Gresseth, om å være en del av dette maratonopplegget i kirka?

 – Hvordan skal du komme deg gjennom hele fem gudstjenester i løpet av en formiddag, Birte?

– Det er første gang jeg holder fem gudstjenester på en dag, så det må sies å være rekord. Hvis jeg kan snakke om å ha en rekord fra før, så må det være at jeg har hatt julegudstjeneste for 1300 på en gang. Det var da jeg var studentprest og hadde julegudstjeneste i Nidarosdomen for studentene i Trondheim. Men fem på rad har jeg altså ikke hatt. Men jeg har hatt tre konfirmasjonsgudstjenester på en dag, da. Det var i høst da vi måtte ha ekstra mange konfirmasjoner pga. pandemien. Jeg er nok ikke den eneste presten som skal ha mange gudstjenester på kort tid denne jula.

 – Hvordan forbereder du deg til en slik «maraton-dag»?

Nei, si det… Jeg må vel starte dagen med en god frokost og sørge for å fylle på med litt energi underveis. Tror jeg må ha en termos med kaffe på bakrommet. Men når det er sagt; jeg får energi av at det er folk i kirka, både når det er mange og når det er få, så jeg tror dette skal gå helt fint.

 – Hva betyr de tradisjonelle skolegudstjenestene før jul for kirka og for presten?

– Det er alltid trivelig med mye folk i kirka, og det pleier det jo å være i jula. Det er fint å kunne  være med å skape noe som betyr noe for folk. Jeg er ikke så opptatt av at folk nødvendigvis må gå så ofte i kirka, men jeg vil at de skal ha en god opplevelse når de er der.

 – Hva vil du snakke om når du møter Aglo-elevene?

– Jeg har ikke helt bestemt hva jeg skal snakke om, bortsett fra at det kommer til å ha med jul å gjøre. I fjor brukte jeg en fortelling, og det synes jeg kan være fint. Jeg prøver alltid å finne noe som jeg tror passer til dem jeg skal snakke til, og da betyr det selvsagt noe at mange av elevene kommer fra andre kulturer og religioner. Jeg liker å ha fokus på det vi har felles, og ikke det som skiller. Selv om kirka kan være et fremmed og annerledes sted for mange, så ønsker jeg at alle skal føle seg inkludert, avslutter Birte Gresseth.

«Kirka vårres», det er Skatval Kirke, det!

Og her er maratonprogrammet i Skatval Kirke fredag 18. desember::

Kl 09:00 – Avd. for Helse- og oppvekstfag

Kl 10:00 – Avd. for Salg, service og reiseliv og DH-avdelinga

Kl 11:00 – AF-avdelingen

Kl 13:00 – Bygg-avdelingen

Kl 14:00 – Avd. for Teknologi- og industrifag

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.