fbpx
Hei, alle gamle og nye Aglo-elever!

 

Det første og viktigste tar vi naturligvis først:

Første skoledag er mandag 20. august kl. 10.00. Det går skolebuss fra Halsen ungdomsskole klokken 09.30. Bussen er merket med ”Aglo”. Bussen kjører om Stjørdal stasjon.

Så et nyttig læreredskap – PC’n

alt

Pondus©Frode Øverli/distr.strandcomics.no, gjengitt med opphavspersons tillatelse.

Vi på Aglo ønsker at alle elevene skal ha egen PC og data blir en aktiv del av opplæringen i mange fag. Vi skal blant annet bruke It’s learning og IST Fravær som aktive redskap i undervisningen.

Les om skolens PC-ordning her.

Lånekassen – grei å ha…

Søknad om støtte til utdanning gjøres nå på internett. Alle elever med ungdomsrett har rett på et læremiddelstipend som ikke blir behovsprøvd mot foreldrenes inntekt, så det er viktig at alle søker. Søk på www.lanekassen.no. Du kan søke når du har takket ja til skoleplassen.

Søk så fort som mulig. Når skolen begynner, blir det kø og lang behandlingstid.

Lærebøker og annet undervisningsutstyr

Det er gratis lærebøker på alle kurs. Elevene er ansvarlige for å ta godt vare på bøkene. Bøker lånes ut mot et depositum på kroner 1000, pengene får du tilbake når du leverer bøkene ved skoleslutt. Vi legger ved en giro på depositumet. Dersom det betales før skolestart, vil det gå raskere å få skolebøkene i starten. Ta med perm og skilleark første skoledag.

Det vil være ulike kostnader avhengig av hvilket program eleven følger. Elevene vil få nærmere informasjon om dette ved skolestart.

Skoleskyss – buss er tøft!

 

Alle som bor mer enn seks kilometer  fra skolen, har rett til fri skoleskyss med offentlig transport. Det betyr at en kan bruke bussene inn til Stjørdal sentrum og så ta skolebussen som vil gå klokken  08.20 fra Stjørdal til Aglo. Den som av helsemessige årsaker ikke er i stand til å reise med skolebussen, må fremskaffe legeerklæring på dette og ta denne med til skolestart.

Barnehage – noen har kanskje unger?

Aglo barnehage har ledige plasser på begge avdelingene her på Skatval. Barnehagen ligger i naturskjønne omgivelser og ligger praktisk til når du er elev ved Aglo videregående skole. Ta kontakt med barnehage@aglo.no.

Kantine og frokost – helt nødvendig!

På Aglo har vi en kantine som tilbyr variert mat i lunsjen. I tillegg har vi frokost-buffé hver dag fra 08.30-09.00.

Innmeldingsgebyr, administrasjonsutgifter etc.

Vi viser til melding om skoleplass der det ble opplyst at vi har innmeldingsgebyr. Dette gjelder elever som er tatt inn som ordinære søkere, § 2.1.a i Privatskoleloven. For elever som dette gjelder, følger vedlagt giro som vi ber deg betale innen fristen.  I år er beløpet på kroner  1185.

Skoletur

alt

6.-7. september tar vi en skoletur for å bli bedre kjent med hverandre. Det ene tilbudet om skoletur vil være til Galdhøpiggen. Pris for overnatting, guiding, buss og mat vil være 650 kroner. Elever som vil være med på denne turen, må melde seg på ved skolestart. Det andre tilbudet vil være en dag på Sverresborg i Trondheim og den andre dagen ved sjøen.

Les mer om turen til Galdhøpiggen her

Du vil få nærmere informasjon om alt det som er nevnt her de første skoledagene. Dersom det er noe som du må ha svar på før skolestart kan du prøve å ringe, men pga ferien kan det være vanskelig å treffe rette vedkommende. Skolen blir helt stengt fra 2. juli til 6. august. Da kan du gjerne sende en mail til oss, aglo@aglo.no.

Aglo videregående skole er eid av Blå Kors. Dette vil komme til uttrykk gjennom obligatoriske samlinger, aktiviteter og prosjekter. Vi ønsker å gi elevene våre en større kunnskap om kulturarven og egen tro.

Husk å ettersende dokumentasjon for skolegang 2011/2012.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen, og håper du får et godt og utbytterikt skoleår hos oss!

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

2 uker siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.