fbpx
Full brannutrykning til Aglo
 
Klokka 09.53 ble «brannen» meldt til Stjørdal Brann- og redningstjeneste. 15 minutter og 27 sekunder senere tråkket sjåføren inn bremsene på Aglo.
– Vi fikk et trafikkproblem på E6 og måtte vente noen minutter. Hadde det vært en vanlig utrykning ville vi vært der noen minutter tidligere, sa Jarle Engan som ledet utrykningen fra brannstasjonen.
alt alt
Her nede hørte faktisk ingen alarmen… Rektor Mo var førnøyd med nesten alt
Ikke så lite betenkelig var det også at nødnettet – tlf. 110 – ikke fungerte som det skulle. Det tar gjerne et minutt eller to ekstra å ringe 1888 for å få nummeret til brannvesenet…
Det var i gymavdelingen «brannen» startet. Det som kunne vært «ekte» røyk veltet ut, og de som befant seg i bygget opplevde situasjonen som ubehagelig. Alle bygningene – nesten… – ble tømt og elever og ansatte hadde opptelling i rundkjøringa. Alle var visstnok på plass, men i etterkant dukket det opp et par som ikke hadde hørt alarmen.

alt

På jakt etter mulig savnede samt årsaken til røykutviklingen
– Elevene og de ansatte opptrådde forbilledlig. Det var imidlertid noen alarmer som ikke fungerte som de skulle, og dette vil vi selvsagt se nærmere på, sa rektor Thomas Mo.
Stjørdal Brann- og redningstjeneste kom med en bil som inneholdt et røykdykkerlag.
– Så lenge det ikke var 100 prosent sikkert at alle var ute av bygningene, måtte vi gå inn med våre røykdykkere for å søke. Deretter oppsøker vi varmekilden, sa Jarle Engan da han i etterkant møtte elever og ansatte. «Røyken» lå som sagt tett, og brannvesenet brukte utluftingsutstyr for å tømme bygget for plagsom røyk.
 
 
Driftsleder Nils Larsen forteller til aglo.no at denne øvelsen har vært planlagt et par-tre uker. Både ansatte og elever må lære seg de nødvendige prosedyrene, og det gjøres best gjennom øvelser som oppleves som realistiske.
PS 1! Nå gikk sannelig alarmen igjen.
PS 2! Ny alarm klokken 11.09. Litt usikkert, men denne gang var det falsk alarm…
«Sånn går no dagan…»

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.