fbpx
Dæm bare e så kreativ, asså!

En klar 6’er. I alle fall hvis aglo.no’s utskremte medarbeider får bestemme hva dommen skal bli…

Det handler altså om vg1 design og håndverk, og det skal handle om noen underlige skapninger laget i leire.

Det vrimler av disse skapningene rundt omkring på Aglo om dagen. Noen av dem er plassert i vrimlearealet i «Låven» (det ny/gamle kontorbygget). Der skal de være før de blir flytta videre noen dager til Scandic Hell Hotell.

Rett over helga arrangeres det en stor konferanse med deltakere fra Utdanningsdirektoratet, og fylkesmenn og ordførere fra Hedemark, Nord- og Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal og Oppland. Konferansens tema er lærings- og skolemiljø.

Litt tørt tema kanskje…, og det er her Aglo vgs med sine vg1-elever kommer inn i bildet. De skal på en måte fargelegge hele konferansen med disse merkelige skapningene. Deltakerne på konferansen skal sitte rund tolv bord; og i midten på hvert eneste bord EN EKTE AGLO-SKULPTUR! Det blir trolig litt av en åpenbaring for skolebyråkratene.

Vg1-klassen har brukt tre uker på å lage/skape skapningene. Inkludert tørke- og brennetid har det imidlertid tatt tre måneder.

Utfordringen fra konferanseledelsen var at klassen kunne tenke fritt når de skulle lage denne utsmykkingen. Og fritt må de jammen ha tenkt…

Oppgaven elevene fikk var inspirert av keramikkeren Dag Bratsbergengen. Farger, fornuftig bruk av materialet og eksperimentering var nøkkelord. Skulpturene skulle lages med pølseteknikk (hva nå det enn måtte bety…), de skulle være minst halvmeteren høy, og det skulle være mange små lyshull på skulpturene.

Altså Rica Hell Hotell tirsdag og onsdag neste uke. Inntill da går det an å beundre de små morsomme skapningene på Aglo (f.eks 2. etg. i «Låven»)

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.