– På Aglo har jeg blitt sett og hørt. Den som har et eller annet problem møter folk som har lyst til å hjelpe. Det sier alle medelevene mine om Aglo, forteller meråkerbyggen, nå «utlånt» til Stjørdal.

Det var en tidligere lærer som tipsa Sondre om den lille skolen i Skatval som heter Aglo. Sondre hadde hørt om Aglo, men visste ikke så veldig mye om skolen.

– Læreren hjalp meg med gode råd i forbindelse med søknad, og dermed ble jeg Aglo-elev. Det eneste jeg angrer litt på i dag er at jeg ikke oppdaga skolen noen år tidligere, smiler Sondre.

IMG_6733.JPG

Sondre er inne i sitt tredje Aglo-år. Først vg1 og vg 2 på bygg, deretter starta han et to-årsløp som tømrerlærling. Formidla direkte via Aglo Opplæringskontor som tilrettelegger for lærlinger både på Aglo i andre bedrifter i distriktet. Målet for Sondre er å bli tømrer, aller helst hjemme i Meråker. Eller kanskje i et firma som Skanska.

– Det er artig å gå på jobb. De jeg jobber sammen med er en flott gjeng. Og noe av det fineste er at selvtilliten min vokser hver eneste dag. Jeg har alltid vært litt beskjeden, forteller Sondre som var svært glad da han etter de to «teoriårene» stod der med et bestått vitnemål.

Godt jobba, sier nå vi!

– Hva husker du best fra de to skoleårene på Aglo?

– Da jeg og resten av skolen besteg Galdhøpiggen i 2014. Jeg hadde en sekk med 40 kilo stein oppi. Det er helt sant. Jeg ville teste meg selv. Jeg kom opp. Og så var det artig å løpe Holmenkollstafetten i Oslo sammen med både elever og lærere, sier han.

– Hvilke god råd vil du gi dagens Aglo-elever?

– Jeg var skolelei, men bestemte meg for å stå på i to år. Da gikk tida fort, og plutselig var årene gått. Det kan være litt slitsomt, men veldig artig når du lykkes og er ferdig, sier Sondre.

– Hvorfor vil du anbefale andre elever å gå på Aglo?

– Aglo er først og fremst en liten og veldig trygg skole. Det er derfor jeg ble så glad da fikk være her to år som lærling også. Det er lett å bli litt glad i Aglo, sier Sondre.

Som lærling har han skifta status fra elev til ansatt. Det liker vi som skal løpe for ansattelaget i neste års Holmenkollstafett. Da blir han nemlig den sprekeste og kjappeste løperen på laget vårt.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre