Aglo videregående skole er en av mer enn 600 skoler i Norge som kan kalle seg en FN-SKOLE. Det forplikter.

FN ble stiftet rett etter krigen, og formålet har hele tiden vært å skape en verden uten krig, sult og urettferdighet. Norge har hele tiden vært en sentral aktør i FN. Visste du forresten at FNs aller første generalsekretær het Trygve Lie og at han var norsk?

Hovedbildet vårt viser en skulptur av en pistol som ALDRI, ALDRI vil fungere. Den står rett utenfor hovedinngangen til FN-bygningen og symboliserer på mange måter det FN står for.

FN-skolene får blant annet jevnlig besøk fra FN-sambandet som har flere ulike undervisningsopplegg tilpasset medlemsskolene. På Aglo har vi i mange år har besøk fra FN-sambandet i løpet av høstsemesteret. Det satser vi på i høst også.

Ved å være en FN-skole kan også lærere få tilbud om å delta på en studietur til FN i New York. To av Aglo-lærerne fikk i 2015 på denne måten sett FN fra innsida. Å reise på studietur til FN i New York er trolig den mest spennende studieturen en lærer kan få oppleve.

Men også for elevene våre vil FN bli grundig presentert  FN og internasjonalt arbeid er en viktig del av blant annet samfunnsfagundervisningen. Vi skal gi dere en aktuell og ikke minst engasjerende undervisning om FN og internasjonale spørsmål.

Som de fleste vet er nesten 200 land medlemmer i FN. Organisasjonen er med andre ord verdens mest fargerike og viktigste organisasjon.

Bildet over er fra New York hvor FN-bygningen og hele FN-administrasjonen har vært samlet siden starten av FN i 1945. Utenfor henger alle medlemsnasjonenes flagg (nesten 200).

 

Les mer om FN her