Teori og praksis. Skole og yrke. Alt går hånd i hånd. Vg1 og Vg2 på TIF-avdelinga vår (Teknologi- og industrifag) valgte rett før vinterferien den praktiske varianten. De dro på studiebesøk til Aker Solution AS i Verdal.

Aker Solution er en av de største og viktigste industribedriftene i Trøndelag. De viktigste arbeidsområdene er ingeniør- og byggearbeid knyttet til stålkonstruksjoner, understell og jacketplattformer for oljeindustrien. På 2000-tallet har gigantbedriften hatt omlag 750 ansatte.

På Aker fikk elevene våre omvisning, og de fikk også prøve seg på forskjellige maskiner. For både elever og lærere var det fint å komme ut for å se hva de store bedriftene holder på med. Koronaepedemien har dessverre satt en solid stopper på utflukter av dette slaget de siste par årene. Kjekt var det også med en fin og god bevertning på rundturen vår.

Alle måtte kle seg i kjeledresser slik at det var trygt å prøve seg på maskinene. De var satt opp slik at det var stasjoner med instruksjon der elevene kunne teste utstyret.

Og; kanskje returnerer en eller flere av elevene våre til Aker Solution AS. Bedriften har et godt opplegg for å ta imot lærlinger, og de tar hvert år inn flere skoleelever på jakt etter en solid yrkesutdanning. Rundturen vår viste i alle fall at det er attraktivt å være lærling ved dette konsernet.