Vg1 TIF (Teknologi- og industrifag) har i vinter/vår valgt å sjekke hvilke framtidsmuligheter elevene våre kan ha. I går dro 13 av dem til Norske Skog AS sitt anlegg på Skogn. En av de aller største bedriftene i vår del av landet.

Norske Skog AS sitt anlegg på  Skogn er den største produsenten av avispapir i Norge. Fabrikken ble grunnlagt i 1962, og den første avispapirmaskin startet sin produksjon i 1966. Fabrikken har egen havn. Fabrikken har tre papirmaskiner som produserer avispapir og forbedret avispapir. Fabrikken har hele 350 ansatte.

Hit dro altså Aglo-elevene for å skjekke framtidige jobbmuligheter. For noen uker siden besøkte de Aker Verdal, og før påske skal den samme gjengen sjekke livet som maskinist på selvste Hurtigruta. Spennende!

I følge lærer Carl Fredrik Boug var formålet med besøket å se hva som skjer i prosessindustrien. På Skogn handlet det om hele prosessen fra tømmer fram til leveringsklart avispapir.

Vi skjønner formålet med turen enda bedre når Carl Fredrik forteller at Norske Skog AS på Skogn har en rekke ulike yrkesmuligheter som kan passe for elevene på Vg1 TIF. Bedriften på Skogn har også mer enn 30 lærlingeplasser å tilby.

– Det var mange muligheter som ble presentert. Du kan bli blant annet industritekniker, prosessoperatør, sveiser, mekaniker og rørlegger. Og det er ingen tvil om at det i framtida er stort behov for de elevene som har valgt Teknologi og industrifag, forteller Carl Fredrik.

Klikk her og ta en titt på hjemmesida til konsernet.

 

Oljekjøle til en 26.000 KW el-motor