TEKST OG FOTO: SES-GJENG PÅ TUR

Sauene langs veikanten hadde spørreblikk da elever og lærere fra vg1 Service og samferdsel ankom Rådalen i formiddag.  Høyst forståelig.

Aglohytta og dens naturskjønne omgivelser gir gode muligheter for læring på en alternativ arena.  En skoledag ute i det fri gir rom for sosialt samspill på en annen måte enn inne i klasserommet.  Dagens bli-kjent-tur besto av faglige aktiviteter og samarbeidsaktiviteter av ulike slag.

En regntung formiddag var perfekt for kortspill, lappesteiking og prat inne i hytta.  Solen dukka tradisjonen tro frem midt på dagen, og da bars det ut.  Med bilder av einerbusk og andre buskevekster ble elevene sendt ut for å finne og lære seg navn på noen vanlige blomster, bær og trær i nærområdet.

Nysgjerrige elevene spratt over, under og mellom lyng og kratt og foretok artsbestemmelse.  Båtlivet lokket etter hvert, så da var det bare å ha på seg redningsvesten og ta årene fatt.

Elevene konstaterte relativt kjapt at servicetilbudene er noe begrenset i Rådalen.  I og med at området er uten mobilnett måtte det meste foregå manuelt.  Med manglende mulighet til å bestille «take away», oppdaga vi at matlaging på grill er en aktivitet av høy sosial karakter.  Samtaler ansikt til ansikt viste seg å være et godt alternativ til chatting.

Etter denne dagen er vi spent på hva som skjer med Rådalen inn i fremtiden.  Vi ser ikke bort fra at elevene ved vg1 kan ha forretningsideer knyttet til stedet. Følg med følg med…