VG 1 bygg har de siste ukene gjennomført prosjekt «Bindingsverk og hus». Fire små hus stod trygt parkert inne på verkstedet. Nesten ferdistillet.

– De skal bygge opp bindingsverket i et hus i målestokken 1:5. Vi har aldri gjort det før, men det har vært veldig vellykket så langt , sier bygglærer Torgeir Rotabakk til aglo.no.

Målet er i følge Rotabakk firedelt:

  • Lære seg å kappe nøyaktig og effektivt
  • Skape tegningsforståelse
  • Forstå hvordan hus bygges opp
  • Samarbeid med andre elever

– De skal forstå hvilke komponenter et hus består av. Det tror jeg de gjør nå. De har i alle fall jobbet svært godt disse dagene. En morsom, lærerik og utfordrende oppgave, sier Torgeir Rotabakk.

Fire ulike «småhus» blir bygget opp. Vi stakk innom fredag etter lunsj, og venta vel oss en helgeinnstilt byggklasse. Men neida. Ikke en eneste elev var i helgemodus. Det ble sagd, spikra og lest tegninger. Det ble diskutert og det ble planlagt. Teamarbeid slik det kommer til å bli når de skal ut i arbeid om et par år.

Det blir neppe bygd ferdighus type enebolig i full størrelse i byggverkstedet dette skoleåret. Men bygging kommer det til å bli. I løpet av kort tid har avdelingen fått inn bestillinger på både Aglo-boden og Aglo-leikehuset. Og da blir det bygga i målestokk 1:1.

bygg_a.JPG