Rundkjøringa på Aglo er på mange lik fjellheimen. Småkaotisk. Store og små steiner. Altså omtrent det som møter oss i fjellheimen førstkommende fredag. aglo.no er i forberedelsesmodus, og hva er mer naturlig enn å spørre tursjefene om nyttige råd.

– Det er viktig å kle seg godt og ikke minst fornuftig, sier Bente og Margrethe. For å være sikker på at vi tok budskapet…, hadde de kledd seg for anledningen (se bildet).

Ei IKT-gruppe blant lærerne (Margrethe, Åse, Malla og Guri) har også laget noen småartige filmsnutter om å bestige Galdhøpiggen som kan lastes ned fra youtube.com. Forberedelser med innslag av humor med andre ord. Klikk i vei på lenkene under.

  1. Hvordan opplever Åse det å gå på fjelltur
  2. Hva trenger du av bekledning.
  3. Dette trenger du i sekken
  4. Hvor stor skal mapakken være

Vi fikk Bente og Margrethe til å beskrive god fjellpåkledning ytterligere.

– Slik, sier Bente og poserer villig vekk kun i undertøyet… Ikke lekkert blondeundertøy, men solid ullundertøy. Ull holder på varmen.

Margrethe, som er uforskammet sprek, har enda flere plagg på seg. Bukse som både holder vann og vind på utsida og gode fjellsko (husk gnagsårplaster hvis de er nye…). Margrethe stilte i tillegg med tau – hvilket vi også gjør nå vi skal over Styggbreen.

Lag nummer to kan også være ull, eller om en vil; en fleecegenser. Ytterst på kroppen må jakka være både vind- og vanntett!

aglo.no finstuderer yr.no om dagen. Fredag formiddag er det rundt null grader, nesten ikke vind og overskyet.

Hvilket innebærer topplue, skjerf, hansker og gode vinter/fjellsko på beina!  Lurer du på noe er det selvsagt bare å spørre Margrethe/Bente. De vet råd; garantert!

Turen til toppen tar om lag tre timer. En time opp til breen, tjue minutter pause, tre kvarter over breen og en liten (men slitsom) time fra breen og opp til toppen. Det er der oppe du kommer til å få den stooooore og goooode seiersfølelsen. 2 469 meter over havet.

Juvasshytta ligger på ca. 1 800 m.o.h., noe som innebærer at vi skal stige om lag 650 meter til værs.

Kommer vi opp? Aglo-sidene på Facebook gir svaret fredag kveld. aglo.no kommer selvsagt med tekst og bilder fra turen neste uke. Der blir det forhåpentligvis også stoff fra «hjemmesitternes» opplegg i nærområdet vårt.