Gudstjenesten i Skatval kirke med påfølgende grautspisinga i kantina vår utgjør en av mange viktige tradisjoner på Aglo. I år igjen tok skatvalspresten, Birte Gresseth,  imot oss i kirka som lå der inntullet i snø og ventet på å bli fylt av spente elever og lærere fra Aglo.

Tradisjonen tro ble de fire adventslysene tent av elever som symboler på lengsel, glede, håp og fred. Malla sto for opplesning av julebudskapet, mens Torgeir og Tor Erik tradisjonen tro bød på vakkert pianospill og sang.

Lys, advent og straks klare for jul. Det er så fint å se bilder som dette

Birte har tidligere fortalt oss om englekoret hennes som hun børster støv av og setter opp hjemme hver jul. Et englekor bestående av mange knuste og reparerte engler etter at tyngdekraften hadde gjort sitt på en slarkete opphengt hylle. I år fikk englekoret et nytt medlem lagd av dyktige elever og lærer Christina på Håndverk, design og produktutvikling. Elevrådsleder Erika sto for overrekkelsen av en yndig, glassfuset engel til en tydelig rørt prest.

Prest og elevrådsleder med finfin gave fra Aglo til presten vår, Birte.

Rørt ble også vi som satt i kirka da O’helga natt og Amazing Grace ble framført på vakkert vis med gjesteopptreden på gitar av tidligere Agloist Olav Teigen. For en opplevelse!

Etter å ha fått summet oss var det tid for grøt i kantina. Fine reinsdyrkledte kontormedarbeider sto for serveringen av herlig julegrøt til elever og ansatte på hele bruket. Trivsel står i fokus dette skoleåret, og sannelig tror vi kanskje at dette er årets triveligste dag her på Aglo. Takk for hele dagen!

Vg3 AFA syns bare grøt er sååååå godt på en dag som dette.