Mer enn 200 elever på den videregående skolen og tolv på grunnskoleavdelingen vår – det blir et spennende år for mange. I dag starta endelig skoleåret 2014-15.

Dermed er altså et splitter nytt skoleår med helt blanke ark i gang. Mange kunne si «takk for sist», men flertallet av elevene var her før første gang. Spennende!

Det er 49 år siden Aglo videregående skole startet virksomheten sin, og aldri har skolen hatt så mange elever og ansatte. Mer enn 300 personer – elever, lærere og øvrige ansatte – har Aglo vgs. som arbeidsplass i år.

Aglo er 49 år – i år. Det betyr at skolen i løpet av skoleåret runder sine 50 første. Den første Aglo-eleven (tidligere Yrkeskursene på Skatval) startet første uka i januar 1965. Det er altså når vi  passerer nyttår at vi når den magiske grensen.

Skoleårets første Aglo-møte skjedde presis klokka ti ute i skolens «myldreområde». Et møte som garantert setter preg på skoleåret. Samtlige ansatte var i «myldremodus», og målet med det første møtet er å skape den tryggheten som skal til for å lykkes i et Aglo-år. At det var litt kaos utendørs var egentlig ok.

aglo.no valgte tradisjonen tro å følge AF-avdelingen de første timene (bildet under). Om lag 50 elever i klasserom 11. Forsiktig stemning, litt nervøsitet og også en solid dose forventning og optimisme.  Om ti måneder er året over. Det kan gå fort, det!

Et Aglo-løfte som alltid blir gjenntatt og aldri glemt:

«Å bli sett» – det kan vi garantere at elevene våre skal få oppleve dette skoleåret.

De to første skoledagene har et utpreget sosialt preg, men allerede tidlig denne uka er timeplanen spikret med fag som matematikk, engelsk, naturfag og ulike yrkesfag. Første skoledag gikk med til å bli kjent med skole, lærere og ikke minst medelever. Onsdag er det bli-kjent-dag på Aglo med påfølgende grilling.

«Godvær – meld din ankomst.»

Vi vet at du er i nærheten…