Vg1 Bygg og anleggesfag, Vg1 FBIE (Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign) og Vg1 TIF (Teknologi og industrifag). På disse tre kursene har Aglo fortsatt plass. Gå i tenkeboksen, vær nysgjerrig og spør. Så kontakter du oss på Aglo. Dette er kanskje framtida di!

– Det er absolutt en vits i å søke. Vi har ledige plasser.  Ring oss eller send en mail, sier rektor Gørild Joramo.

I dag (7. juni) er det registrert omlag 225 søkere med Aglo vgs. som førstevalg. Omtrent på det samme nivå som de siste fem årene. På mange av kursene er det helt fullt, men det er altså fortsatt noen ledige plasser på andre kurs.

 

Disse kursene tilbyr Aglo vgs. skoleåret 2021-22

 

Gørild vil altså trekke fram de tre Vg1-kursene våre, TIF, BYGG og FBIE.

Men hvorfor søke nettopp disse tre yrkesfagene. Vi har utfordret de tre aktuelle avdelingslederne. Anne Berit Haabeth (FBIE), Torgeir Rotabakk (Bygg) og Tor Helge Akselvoll (TIF).

 

Vg1 Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign (Anne Berit Haabeth)

– Dette er linja for deg som er kreativ, liker å  kommunisere og samarbeide med kunder og kolleger, det være seg innen frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign.

– Du er opptatt av moter og trender og ønsker å være på forkant av hva som rører seg i fagene. Vi gir deg grunnleggende kompetanse innen disse områdene, og vi samarbeider tett med bedriftene i nærområdet.

– Etterspørselen etter frisører er stor i hele landet. Under pandemien(som snart er over) har folk vært mer bevisste og brukt mer tid på seg selv, hus og hjem.

– Blomsterdekoratørene har hatt mye å gjøre, folk er blitt mer opptatt av det nære. Og ønsker å ha det fint rundt seg.

– Folk pusser opp hus og  hjem, og ønsker faglig veiledning i oppussingsprosessene. Det samme gjelder ved kjøp og salg av bolig, det ønskes fagkunnskap for å style boligen for å øke inntjening ved et evnt. salg. Da er interiørkonsulenten kjekk å finne, forteller altså Anne Berit Haabeth.

Hår, farge, klipp og føn… året rundt på Aglo og Vg1 FBIE

Vg1 Bygg og anleggsteknikk (Torgeir Rotabakk)

– Søker du til oss på V1 Bygg på Aglo, da kommer du til en avdeling med en forholdsvis liten elevgruppe.  Dette medfører at du får en tettere oppfølging av lærere enn du kanskje er vant med fra tidligere skolegang. Elever som ha gått her før sier at lærertettheten har ført til at de har fått den hjelpen de trenger. Og at det gjør det lettere å lyktes med utdanningen sin.

– Går du denne retningen så får du gode muligheter til å være med å «bygge» Norge, uansett hvilken retning av de 16 yrkesvalgene du ønsker å gå på etter Vg1. I de fleste av disse yrkesvalgene er det også stor etterspørsel etter lærlinger og arbeidere med faglig bakgrunn. Altså gode muligheter for å få en spennende jobb når du er ferdig med skolegangen/lærlingetida di.

Skap noe, fiks noe, rett og slett bestemme seg for byggfag, kanskje.

 

Vg1 Teknologi og industrifag (Tor Helge Akselvoll)

– Du som vil være i verksted å jobbe med praktiske ting skal søke Vg1 TIF. Her får du prøve maskiner koblet opp mot data, mekanikk, sveis, elektro osv. Alt som vanligvis forbindes med mekanisk verksted blir tilpasset dine evner og muligheter. Vi har også ledige plasser på Vg2 Industriteknologi som da forutsetter kompetanse fra vg1 eller tilsvarende. Vi tilbyr med andre ord en spennende pakke.

– Mange lurer også på om hva som kan skje etter at skoletid på videregående er over. Det er gode muligheter for å få læreplass og jobb innenfor industri og verksted, eller hvis man ønsker å gå veien til bilmekaniker. 

TIF. Her får en virkelig testet ut sine praktiske egenskaper. Spennende på skolen og jobbmuligheter i etterkant!

 

Hvis en person er interessert i å søke på Aglo vgs, hva bør han gjøre akkurat nå? Vi retter spørsmålet til rektoren vår.

– Han eller hun bør kontakte skolen med en gang. De kan besøke skolen, ringe oss eller benytte seg av hjemmesida vår for å kontakte oss. Det er spennende kurs, og vi vet at det er kurs som gir gode jobbmuligheter, sier Aglo-rektoren.

Slik kan du søke/kontakte oss

Gørild Joramo understreker også at Aglo er en skole med plass til ALLE. Vi har 16-åringer og vi har 40-åringer. Og mange års erfaring har vist oss at en slik allsidighet og bredde gir gode resultat.

 

Aglo vgs. er en skole som gir MULIGHETER i et trygt og godt elevmiljø.