Da e d på’n igjen! Det skal strikkes – og det skal strikkes noe så voldsomt også. Natt og dag, på fritida…, og i arbeidstida.

Ingen glemmer Aglo-damene som i beste TV-tid sist høst sjarmerte hele Norge med å strikke genser til en Harley Davidson. Etter den tid har de brukt mye av fritida (…og arbeidstida…) til å strikke.

En aldri så liten besettelse. Det mener i alle fall noen av oss som daglig omgåes de mest ivrige av strikkerne.

Og nå er de i gang igjen. Ett av strikkeessene, Malmfrid Ervik (heretter omtalt som Malla), kunne i dag røpe den neste store Aglo-satsinga på strikkefronten.

De skal strikke en portal til selveste Hell-brua. I forbindelse med høstens Bluesfestival på Hell har noen «tullinger» funnet ut at hele brua skal strikkes inn. Aglo-damene hvinte av fryd da de hørte om ideen, og de påtok seg umiddelbart et kjempeansvar i så måte.

– Vi har sagt ja til å kle inn selve portalen til brua, forteller Malla. En slags «Gateway to Hell» skal det visst bli.

Spektakulært, sier vi. Hellbrua blir Schørrdalns svar på London Bridge. Viden berømt.

– Gode muligheter til PR og nye TV-innslag, sier Malla kledelig beskjedent.

Men som en annen nordtrønder hevder: «de e itjno som kjæm ta sæ sjøl».

Slik så det ut da de strikka «genser» til en ekte Harley fra selveste Bergen By.

– Vi trenger restegarn, gjerne millioner meter med garn. Og vi trenger strikkere. Menn og kvinner, lærere, kontorfolk og alt som måtte finnes av Aglo-ansatte…, og selvsagt elever, sier Malla.

Dette innebærer at alle må pløye gjennom eventuelle restlaget på loft, i kjeller, på bad, i stuer og soverom. Alle farger selv om kanskje blått kler en bluesfestival best.

Den strikkede portalen skal ha audition i september en eller annen gang. Helst med NRK, CNN og BBC på besøk. aglo.no har alt meldt sin ankomst…, og som første mediebdrift som har lovt å følge galskapen forventer vi førstehåndkjennskap til nyheter…

– Vi planlegger å innrede en strikkeavdeling i Aglo-salongen. Et sted å kose seg, spise litt mat, nyte et friminutt og et sted til å strikke, forklarer Malla sånn omtrent.

Planene er bifalt av rektor Mo som ikke blir med på selve strikkinga, men han lovte å tråle gjennom restlageret til kona. Det skal med andre ord ryddes hos familien Mo…

aglo.no følger saken videre…, selvsagt. Det er vårt bidrag, og da rekker vi neppe å strikke selv.