Aglo videregående skole er en av ca. 620 skoler i Norge som kan kalle seg en FN-SKOLE. Mandag 10. desember har vi derfor invitert FN-sambandet til skolen vår.

Og dagen er IKKE tilfeldig valgt. Det skjer svært mye rundt FN akkurat denne mandagen. Den 10. desember er det 70 år siden Verdenserklæringen om menneskerettigheter ble skrevet og vedtatt. Det er også duket for utdelingen av Nobels fredspris samme dag. Nobels fredspris for 2018 går til Denis Mukwege og Nadia Murad for deres kamp mot seksualisert vold brukt som våpen i krig og væpnede konflikter.

Derfor er 10. desember en særdeles viktig dag for FN også på Aglo vgs.

Vi får besøk av Tor Arne Alseth som er FN-sambandets regionleder i Nord-Norge og Midt-Norge. Hele skolen samles i auditoriet på skolen klokka 08.40, og vi kommer til å bruke tida fram til lunsj. Tema for dagen blir MENNESKERETTIGHETER OG FNs BÆREKRAFTSMÅL. Det er to tema som betyr mye for hvordan verden vil utviklle seg i årene som kommer.

FN-sambandets regionleder Tor Arne Alseth da han var på Aglo for et par år siden.

FN ble stiftet rett etter krigen, og formålet har hele tiden vært å skape en verden uten krig, sult og urettferdighet. Norge har hele tiden vært en sentral aktør i FN.

Les mer om FN HER

For Aglo vgs. innebærer det å være en FN-skole blant annet å gi skolens elever aktuell og ikke minst engasjerende undervisning om FN og internasjonale spørsmål. Derfor er førstkommende mandag en viktig dag på Aglo.

Og vi kommer selvsagt til å markere litt ekstra at det er bursdag, jubileum og fredsprisutdeling denne dagen. Kom og se hva vi finner på.

FN-skolelogo.png