FN ble stiftet rett etter krigen, og formålet har hele tiden vært å skape en verden uten krig, sult og urettferdighet. Norge har hele tiden vært en sentral aktør i FN.  Bildet vårt over viser på mange måter hvordan FN ønsker å tenke. Å «slå krøll» på pistolløpet er egentlig en spennende variant…, verd å prøve, kanskje.

FN-skolelogo.pngAkkurat i disse dager nærmer vi oss datoen 24. oktober. Kanskje best kjent som selve FN-dagen. På Aglo vgs. skal vi ha ytterligere en FN-dag i løpet av høsten. Onsdag 30. november får vi besøk fra FN-sambandets avdeling i Midt-Norge. Da er det meningen at verdens flyktningssituasjon vil prege dagen.

FN-skolene får jevnlig besøk fra FN-sambandet som har flere undervisningsopplegg tilpasset medlemsskolene.

Ved å være en FN-skole kan også lærere få tilbud om å delta på en studietur til FN i New York. To av Aglo-lærerne fikk i 2015 på denne måten se FN fra innsida. To av Aglo-lærerne var i en uke med på det som skjedde i FN-bygget – verdens kanskje aller viktigte bygning.

For Aglo vgs. innebærer det å være en FN-skole blant annet å gi skolens elever aktuell og ikke minst engasjerende undervisning om FN og internasjonale spørsmål.

Høsten 2016 er litt spesiell for FN-Sambandet her hjemme i Norge. FN ble som kjent stiftet høsten 1945, mens FN-Sambandet er året yngre. De med regneferdighetene i orden ser lett at organisasjonen i år markerer sitt 70-årsjubileum. Vil du lese enda mer om FN og FN-Sambandet anbefaler vi at du sjekker FN-sambandets svært innholdsrike nettsider.

FN_b.JPG