Marits Aglo-karriere startet da hun tok det aller siste grunnskoleåret på Aglo. Deretter VG1 Design og håndverk og VG2 Aktivitør.

– Jeg visste egentlig ikke hva jeg ville bli. Men jeg visste at det er relativt få aktivitører i Norge. Aglo er jo en av bare to skoler som tilbyr denne utdanningen. Det er litt typisk meg å gjøre noe alle de andre ikke gjør, smiler 19-åringen.

Ungdomsklubben Carbon holder til i det nye kulturhuset Kimen midt i Stjørdal sentrum. Et rusfritt fritidstilbud for ungdom i alderen 13-20 år. I løpet av en dag er mer enn 100 ungdommer innom. Dit ville Mari da hun skulle velge praksisplass i fjor høst. Der havnet hun også, og der bestemte hun seg også for å søke lærlingeplass. Hvilket hun fikk.

– Jeg kjente jo til Carbon på forhånd. Å komme hit som lærling er midt i blinken for meg, forteller hun.

aglo.no snakket med Mari på hennes aller siste dag som Aglo-elev. Hun innrømmet at det var litt vemodig den aller siste dagen.

– Jeg har hatt det veldig fint på Aglo. Her blir vi tatt godt vare på. Vi får være oss selv, og jeg ble respektert for den jeg var. Jeg har hatt lærere som bryr seg om elevene sine. Det er rart å være ferdig med Aglo-tida. Jeg har liksom blitt vant til å komme tilbake etter sommerferien, sier hun.

Mange elever som er ferdige med VG2 sliter med å finne lærlingeplass. Mari Juel Amundsen er blant de heldige. Hun søkte en plass, og hun fikk den plassen.

 – Jeg er litt impulsiv av meg, og jeg var vel ikke overbevist om at jeg valgte rett da jeg ville bli aktivitør. Nå vil jeg gjerne anbefale andre å gjøre det samme. Aktivitøryrket er så veldig mye. Du kan jobbe med eldre, funksjonshemmede og yngre. Det er så mange muligheter. Akkurat nå er drømmen min å jobbe med ungdom. Men det kan jo hende jeg skifter mening en gang, da, sier Mari.

Mens hun har vært på Carbon har hun blant annet jobbet med UKM (Ung Kultur Møtes) og LAN (dataparty for ungdom).

– Slike arrangementer kan altså en aktivitørlærling få jobbe med. Kjempegøy og spennende, sier Mari.