Her forteller en av deltakerne,  Anne Berit Haabeth, om det som skjedde i KJongens By:

«Vi startet med det eldste i Ny Carlsberg Glyptotek. Der finner vi Nord-Europas største antikksamling, 6000 års historie, der vi fikk se skulpturer av kjente motiv, bla den fortapte sønn….

Detaljene på enkelte skulpturer er bare helt magisk, hår, stofflighet o.l. kom fram på en helt fantastisk måte på noen av de vi så. Samt at man blir imponert over det antikke som er å se der.

Statens museum for kunst inneholder mer enn 3000 ulike malerier fra 1300-tallet og fram til i dag. Malerkunstens historie fra ikonmalerier til nåtidens malerier og skulpturer, mye dansk, men også fra andre europeiske land. Vi var så heldig at vi fikk overvære Kjetil Bjørnstads timelange konsertfortelling om Edvards Munchs liv.  Han var innbudt til museet  i forbindelse med Munchs 150- årsmarkering.

Enda mer faglig innputt fikk vi ved å vandrei  Botanisk have i vakkert solskinn. Haven er et levende museum og inneholder Danmarks største samling av levende planter og den eneste genbanken for ville planter finnses der. Havens viktigste oppgave er å opprettholde et rikholdig plantesamling, som brukes til forskning, undervisning og formidling.

Turens siste dag ble tilbragt i museet i Louisiana – 30 minutters togtur fra København, nymotens kunst. Med pop art design som den store utstillingen i denne perioden, men kjente kunstnere som  Lichtenstein, Rauschenberg, Warhol og Eames.  Og noe av det som imponerte oss var utstillingen til Tara Donovan.  Hun eksperimenterer med nærmest verdiløse småting som tannpirkere, folie, sugerør og søm. Ved at samle tingene – ofte i ti- eller hundretusenvis – skaper hun både det fysiske og poetiske potensiale i materialet og får det til at “vokse” til organiske skulpturer, der virker sterkt sanselige og tiltrekkende. Mye som også kan bruks i undervisningssammenheng.

I god Aglokultur ble det også tid til hygge hvor  det hele ble avsluttet med et deilig måltid i Tivoli…

(men vi var ikke tøffe nok til å benytte oss av karusellene, og slike forlystelser kunne vi jo ikke bruke tiden på…..).»