VG1 OG VG2

DESIGN OG HÅNDVERK

Design og håndverk er studieretninga for deg som er interessert i farger og former

Deg som liker å jobbe med hendene, som kanskje er glad i å tegne, sy, arbeide med tre eller leire.

Innenfor denne studieretningen fins det svært mange ulike utdanningsmuligheter. På lista vår finner du noen av de mange mulighetene.

Etter fullført utdanningsprogram kan du gå videre og bli lærling eller ta et år påbygging for å få studiekompetanse, og da har du fått med deg grunnleggende kunnskaper som du kan få god bruk for innenfor høyere utdanning som for eksempel helse, kunsthåndverk og andre estetiske fag.

Kanskje du kan litt om tegning og farge fra før? Vi vil gjerne lære deg mer. Kanskje er du mer glad i å strikke og hekle? Vi har flinke lærere som kan lære deg mer.

Design og håndverk ved Aglo vgs har i år ca. 40 elever fordelt på fire kurs. vg1 og vg2 har henholdsvis tolv og ti timer fellesfag, resten av uka er det studieretningsfag eller PFO. Hvert kurs har utarbeidet en spennende og passelig innholdsrik lokal læreplan som du får bli kjent med straks du kommer hit. Er det spesielle ting du gjerne vil lære mer om, eller prøve ut, som du ikkje finner i læreplanen, ja da har du stor mulighet til å utforme egne oppgaver. Vi hjelper deg!

YFF(yrkesfaglig fordypning) gir elevene mulighet til å prøve ut et framtidig yrke, på vg1 en dag i uka, på vg2 litt mer. Vi hjelper deg å finne praksisplass, i eller utenfor skolen. I år har vi elever bl.a. utplassert i frisørsalonger, i aktivitetssentra, hos gullsmed, i blomsterbutikk og hos blyglassmester.

Ved å klikke på boksen under kan du se hva slags utstyr du trenger på avdelingen vår i løpet av et skoleår.

 

Utstyrsliste DH-avd. 2019-20

Vg1 Design og håndverk Vg2 Frisørfag Vg2 Aktivitørfag