«På Aglo ser de oss»

Archive Page Title - Mozart

Elevene våre er fasiten på om vi når alle disse drømmene. Vi møtte to av elevene våre. Emilie Liberg (17) og Jostein Jeremiassen (18), som begge går vg2 Barn og Ungdom, kan gi oss litt av svaret. De kjenner Aglo videregående skole etter å ha startet henholdsvis sitt andre og tredje skoleår.

– Jo, vi blir sett, hørt og forstått. Vi føler at lærerne er her for oss, sier de to.

Begge har en relativ lang skolevei. Emilie kommer fra Frosta, mens Jostein kommer fra Malvik. Ingen av dem fra vårt umiddelbare nærområde med andre ord.

– Jeg bestemte meg tidlig for å gå på Aglo, forteller Emilie. Litt arvelig belastet kanskje. Hun er ikke den eneste i familien og vennekretsen som har stoppa på Aglo på veien mot Stjørdal og Trondheim. Hun ramser opp flere av våre tidligere elever.

– Jeg hørte mye om Aglo, og det at skolen er såpass liten og oversiktlig var med på å avgjøre valget mitt, forteller hun.

Jostein har tatt en aldri så liten «rundtur» på Aglo. Han starta på vg 1 Design og tekstil, men hoppa av allerede etter det første året.

– Ikke akkurat et feilvalg, men jeg fant ut at jeg passet bedre på Barn og Ungdom. Det er dette jeg har lyst til å jobbe med, sier han.

Begge to har målet og drømmen klar. Etter dette skoleåret skal de bli lærlinger. Allerede i år skal de ut i praksis i barnehage, og de ser for seg en videre karriere i samme retning.

– Noe negativt kan dere vel si om Aglo vgs.?

– Nja, kanskje. Skolen ligger veldig landlig til da. Vanskelig å stikke en kjapp tur i butikken. På den annen side er det godt å være et slikt sted, da. Så har det vært en del byggeaktivitet rundt skolen den tida vi har vært her. Det kan bli litt mye støy og støv noen ganger. Det skulle vi gjerne sluppet, sier de.

– Og hva er bra?

– Få elever, oversiktlig skole og lærere som ser oss og bryr seg om oss. At det er få elever på skolen gjør at vi blir bedre kjente med hverandre. Vi holder mest sammen med de andre i klassen vår, men kjenner de aller fleste på skolen, sier de to. Emilie fikk til og med barnehagelæreren sin fra barneåra i Frosta som lærer her på Aglo. Blir litt ekstra trygt, da….

– Er Aglo en skole dere vil anbefale for andre elever?

– Å, ja, det har vi allerede gjort. For oss er dette den rette skolen. For andre kanskje ikke. Men vi har det i alle fall veldig bra, sier Emilie og Jostein.