Slik husker vi Bjørn

Archive Page Title - Mozart

 

– Det er med stor sorg jeg må fortelle at tidligere daglig leder og rektor på Aglo, Bjørn Hesselberg, døde etter en tids sykdom, sier rektor Gørild Joramo.

– Bjørn var den som bygde opp Aglo vgs. og Aglo opplæringssenter. Han var en energisk og visjonær leder, med et stort hjerte for alle som var rundt ham. Han var et forbilde for oss alle, sier Joramo.

Hovedbildet vårt viser Bjørn nettopp slik vi vil huske ham på Aglo. Det er tatt på Steinvikholmen i desember 2016, og dette var siste gang han var sammen med Aglo-elevene. Sognepresten i Hommelvik og ex-rektoren sammen med Aglo-familien. Pedagogen og presten på samme tid. Denne kalde desember-dagen var vi både elever og menighet for Bjørn.

Bjørn, født i 1949 i Tromsø, ble rektoren vår i 1985. De neste 25 årene gikk han i spissen for å gjøre Aglo slik vi kjenner skolen, familiesenteret og barnehagene våre i dag. Ingen av oss vil protestere når vi sier at Aglo ikke ville vært Aglo uten Bjørns innsats. På Aglo har vi et begrep; AGLO-sjela. Bjørn var med på å skape begrepet. Han var en del av den, og han sendte den videre til alle som han fikk jobbe sammen med.

Bjørn var pedagogen som hadde en guttedrøm om å bli prest. I en alder av 61 år ble nettopp drømmen virkelighet. Han skifta ut Aglo med Kirken. Men han glemte ALDRI skolen sin.

Bjørn var også en særdeles aktiv og betydningsfull politiker i Stjørdal. Som lokalpolitiker i Kristelig Folkeparti var han med på å prege det politiske livet i Stjørdal kommune i flere tiår. Han har også vært leder i daværende Rusfri og senere styremedlem i Blå Kors Norge. Da disse to organisasjonene slo seg sammen for ti år siden var Bjørn en svært viktig aktør.

På Aglo har vi fulgt Bjørns kamp mot sykdommen den siste tida. Den kampen er nå avsluttet, mens resultatet av 25 år på Aglo lever i beste velgående. Bjørns Theodor Hesselbergs navn vil alltid ha en hedersplass i Aglo-historien.

Begravelsen finner sted i Værnes kirke fredag 19. januar klokken 10.30

Fred over Bjørns gode og rike minne.

IMG_5323.JPG